Krf
Korisne informacije o mestu

Krf je najsevernije Grčko ostrvo koje sa zapada zapljuskuje Jadransko a sa istoka Jonsko more. Ono što Krf razlikuje od drugih grčkih ostrva jeste njegova egzotika i bujna zelena vegetacija tako da se može  nazvati „najzelenije ostrvo“.

Ovo ostrvo krase divna klima, četinarske šume, masline, tropsko cveće, duge peskovite plaže, divne uvale, tirkizno plavo more, stare tvrđave, palate, crkve, zato otputpujte tamo i prepustite se blagodetima ostrva lepe nimfe Kerkire.

Ovaj grad je mešavina uticaja Istoka i Zapada i jedan od izuzetno lepo očuvanih starih srednjevekovnih gradova u ovom delu Evrope. Najveća znamenitost grada je stari grad kome sa mora gospodari ogromna tvrđava, nekadašnji deo mnogo većeg utvrđenja, koje su Mleci podigli u cilju odbrane od Turaka i gusara.

Srpska kuća se nalazi u samom gradu Krfu i lako ćete je pronaći, nalazi se iznad cvetnog trga, nedaleko od stare i poznate ulice  Kapodistrije, koja gleda na staru tvrđavu.

Otvorena je svakoga dana od 9.00 do 14.00 sati osim nedelje. Srpska kuća je muzej koji priča istorijsku priču o pogromu Srba u Prvom Svetskom ratu 1915-1916.godine.

Oko Krfa kao u nizu je razastrto nekoliko ostrvaca: Vido, Paksi, Antipaksi, Lazareto, Mišje ostrvo i Pontikonisi.

Jedno od najimpresivnijih mesta na Krfu je Kanoni, zbog nezaboravnog vidika koji nudi posetiocima. Ipak najpre ga treba obići zbog manastira Vlacherna, koji je sagrađen na ostrvcu koje leži nasred  zaliva, a sa kopnom ga veže uska koprena načičkana ribarskim brodićima.

Vile u ponudi
Jedan od najlepsih objekata na Krfu, koji se nalazi na blagoj uzvisici, odakle se pruza predivan pogled na more.
Vila se nalazi u centru Dasije, blizu hotela Chandris, na oko 200 od mora